زنان مدیر بهترند یا مردان مدیر؟ این موضوع همواره مورد کنکاش در جوامع بوده ، در این مقاله ما سعی داریم کمی بیشتر در مورد این سوال صحبت کنیم
شاید شما هم با کلیشههای جنسیتی مرسوم در محیطهای کاری مواجه شدهاید. عقیده هایی مثل اینکه زنان توانایی کار مدیریت ندارند و مردان، مدیران بهتری در مقایسه و نسبت با آنها هستند. این بحث و ها کلیشه های جنسیتی معمولاً در آن گروه از محیطهای کاری که تنوع جنسیتی در آن ها کمتر وجود دارد، بیشتر خود را نشان می دهند .
مدیران زن فعالتر و سخت کوش تر از مردان هستند
بر اساس نظرسنجیای که توسط موسسه گالوپ، یکی از با ارزش مند ترین موسسات نظرسنجی، مدیران زن ۴۱% بیشتر از مدیران مرد کار میکنند. در حقیقت و واقعیت ، مدیران زن در هر سن و سالی که باشند و صرف نظر از اینکه فرزندی در خانه داشته باشند یا نه، فعالتر و کاری تر هستند.
کار کردن بیشتر مدیران زن منتهی به تشکیل کارگروه ها و حذب های مختلف میشود و این کارگروهها میتوانند در عملکرد بهتر سازمان نقش موثری داشته باشند. بر نظر آمار همین موسسه تحقیقاتی، افرادی که با مدیران زن کار میکنند، به طور میانگین ۳۵% بیشتر از افرادی که که با مدیران مرد همکاری دارند، درگیر کار هستند.
سازمان، برنامه ریز یک شرکت غرفهسازی،به این سوال که مدیر مرد بهتر است یا مدیر زن : پاسخ می دهد که «نمیشود آن قدر برطبق جنسیت قضاوت کرد. همه چیز تا میزان زیادی بستگی به محیط و رفتار مدیران بالا دستی و فرهنگ سازمانی دارد. با وجود اینکه شخصیت مدیر و رفتار دیگر کارمندان را نیز نباید نادیده گرفت و آن ها را زیر نظر گرفت ، به نظرم در یک سازمان باید هم از مدیران زن استفاده شود و هم از مدیران مرد. حضور مدیران زن و مرد در کنار هم سبب به وجود آمدن نظرات مختلف و گوناگونی ایدهها میشود؛ هرچند در بعضی از شغل ها مثل شغل غرفهسازی، اکثر مدیران مرد هستند.»
برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید
در نظرسنجی صورت گرفته توسط گالوپ مشخص شد، کارمندانی که با مدیران زن کار میکنند، ۱.۲۶ برابر بیشتر از دیگران در کارشان تشویق میشوند. این نظرسنجی مشخص می شود که مدیران زن در ایجاد پتانسیل مطلوب در کارمندان و رسم آیندهای روشن بهتر عمل میکنند. این به معنی است که مدیران زن، بیشتر در پی سنجش راههای مختلف برای به چالش بردن کارمندانشان هستند و از این نظر موجب پیشرفت همکارانشان میشوند.
مدیران زن نه تنها به کارمندان زیردست خود را بیشتر تشویق به پیشرفت میکنند، بلکه به طور مرتب و دقیق پیشرفت کارکنان را نیز بررسی میکنند تا نسبت به وظیفه روزانهشان احساس بهتری داشته باشند. زنان مدیر
محدثه که در یک آژانس هواپیمایی کار میکند، نظر دیگری دارد. او بیان میکند : «من دوست دارم میدهم مدیرم مرد باشد تا زن. زنان خیلی گرفتار حاشیه میشوند و حرفشان را دیر میتوانند به کرسی بنشانند، درحالی که مردان توان مدیریتی قویتر و بهتری دارند. مدیران مرد میتوانند تصمیمات درستتری بگیرند، اما مدیران زن خیلی زود تحتتاثیر محیط و اطرافشان قرار میگیرند. بر اساس تجربه چندساله فکر میکنم که مدیران خانم سختگیریهای زنانه و غیر منطقی زیادی دارند و این تصمیمات فقط کار کردن در کنارشان را سختتر میکند.»
فرآیند ها و پروسه های مغزی زنان آنها را به سمت مشاهده بهتر و دقیق تر سوال پرسیدن و واکنش نشان دادن هدایت میکند. زنان به گوش دادن و دقت به نکات ظریف رغبت بیشتری دارند. آنها همچنین به اهمیت حفظ لحن مثبت در محیط کار آگاه هستند. همه این ویژگیها از مهارتهای لازم در مدیریت یک تیم است.
محسن که در یک شرکت تبلیغاتی کار میکند و به بیان خودش هم تجربه کار با مدیر زن و هم مدیر مرد را داشته است میگوید: «من به قضیه خیلی جنسیتی نگاه نمیکنم. تجربه شغلی ام نشان داده که یک سری مسائل برای مدیران زن مهم است و مسائل دیگری برای مدیران مرد. من میتوانم بر اساس تجربه خود نظر بدهم اما این نظر فقط نظر من است و نمیتوانم به طور کلی بگویم مدیران زن بهترند یا مردان. میتوانم طبق تجربه شخصیام بگویم که زنان بهتر به قضایا نگاه میکنند و بهتر به نظرات و انتقادات گوش میدهند.»
به نظریه برخی، خصوصیات کمالگرایی برخی از مدیران زن همان مقدار که خوب است، میتواند مانع از پیشرفت کاری و گزارشهای مستقیم شود. زنان رغبت دارند برای ساعتهای طولانی و سخت کار کنند. آنها گاهی به کمالگرایی دست به دامن میشوند که این امر میتواند تاثیر منفی روی شغلشان بگذارد.
زنان معمولا! سختکوشتر و ریز بین تر اند در مدت زمان کوتاه و کمی میتوانند کارهای زیادی انجام دهند،اما الگو برداری از این رفتار
ی و تقلید از این رفتار میتواند برای دیگر اعضای تیم چالشبرانگیز باشد.
سبا، حسابدار یکی از شرکتهای دارویی میگوید: «زنان به با وجود شرایط جامعه، متاسفانه باید بیشتر خود را نشان دهند، بیشتر از مردان می کوشند که وقتی هم که به پستهای مدیریتی رسیدند، به سبب ترس از دست دادن جایگاه شغلی سختکوش تر باشند. محیط کاری تا حد زیادی رفتار مدیران را معین میکند. وقتی ساخت وکاری برای رفتار مدیران وجود نداشته باشد، هم مردان میتوانند بی چون و چرا هر رفتاری که میخواهند با کارمندان داشته باشند و هم زنان. به شخصه تجریح میدهم مدیرم مرد باشد، چون تجربه خوبی از کار با زنان ندارم و ترجیح میدهم مدیرم خیلی سختگیر نباشد.»
کلیشههای جنسیتی پی در پی و روز به روز در حال کمرنگتر شدن است و در آن دسته از محیطهای کاری که زنان، سهم بیشتری در مدیریت دارند، تعصب و سختگیری کمتری در جریان است و احترام متقابل بین کارمندان در سطح بالاتری قرار دارد. امکان آشنایی با دیدگاه و نظر های مختلف در همچین محیطهایی فراهم است و سازمان هم از طریق ایجاد فرصت برابر، میتواند اعتبار بیشتری کسب کند. زنان مدیر
شما میتوانید اطلاعات بیشتری را از مشاوران حساب آرایان چرتکه دریافت کنید. حساب آرایان چرتکه زاده افکار مشترک ایوب نظری و جمعی از همکاران در زمستان سال ۱۳۹۱ میباشد، آنچه در حال حاضر خلاقترین سایت ارائه خدمات حسابداری در کشور ایران است. استفاده از کارشناسانی دلسوز ، خدمات متمایزتر و مسئولیتپذیری سه رکن اصلی در تولد حساب آرایان چرتکه بوده است.
تنها کافیست با شماره ۰۲۱۳۳۳۳۴۰۰۰ تماس حاصل کنید. برای دیدن شبکه اجتماعی ما اینجا کلیک کنید
از خدمات این شرکت می توان به خدمات بیمه، خدمات مالی، خدمات مالیاتی، خدمات حسابداری و ..
برای ارتباط با ما کافیست از طریق راه های ارتباطی تماس بگیرید.
آخرین مطالب
مشاهده مطالب بیشتر …
تمامی حقوق این وب سایت برای چرتکه محفوظ می باشد.