پدر حسابداری ایران

ما در این مقاله سعی داریم شما را کمی با زندگی پدر حسابداری ایران که اطلاعات کم و بیشی از زندگی ایشان در دسترس است آشنا کنیم.امید است این اطلاعات در پیش برد مطالعات شما عزیزان مفید باشد.

دکتر فضل الله اکبری ( پدر حسابداری ایران )

اردیبهشت ماه سال ۱۳۰۰ هجری شمسی مصادف با سوم ماه مبارک رمضان سال ۱۳۳۹ هجری قمری کودکی به نام فضل الله در شهر گلپایگان چشم به جهان گشود و بر این کره خاکی پای نهاد، مقطع دبستان را در زادگاه خود گلپایگان به پایان رساند و برای ادامه تحصیل در مقطع دبیرستان راهی شهر اصفهان شد در کنار تحصیل نیز علوم قدیمه و علوم ریاضی و حساب کتاب را نزد پدر بزرگش حاج فخر العلما پرداخت و همچنان نزد استادانی چون جلال همایی کسب علم میکردنند. ایشان پس از اتمام مقطع دبیرستان  وارد دانشگاه شد  و با هوش و زکاوتی که داشت لیسانس حقوق را از دانشگاه تهران گرفت و در شرکت نفت ملی مشغول به کار شد و همزمان با کار در حال فراگیری زبان انگلیسی نیز بودند ایشان در ۱۳۳۰ هجری خورشیدی با تلاش و پشتکار فراوان فوق لیسانس علوم اداری و بازرگانی را در دانشگاه تهران گرفت و سپس در دانشگاه اکسفورد انریکا و کالیفرنیای جنوبی در رشته مدیریت بازرگانی و حسابداری دکترا دریافت کرد و بعد از اینکه مدرک خورد را دریافت کرد به ایران بازگشت و مشغول تدریس در دانشگاه های سطح کشور شد.

پدر حسابداری ایران پس از بازگشت

دکتر فضل الله اکبری که  در سال های ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۳ هجری خورشیدی مشغول به کار در وزارت علوم مشغول بود و زحمات بسیاری در این زمینه کشیدند. ایشان ۸ سال رئیس دانشکده ی علوم اداری و مدیریت بازرگانی که خود تاسیس کرده بودند بود. ایشان در سال ۱۳۵۰ همزمان مشغول تدریس در رشته حسابداری و همچنان مشغول کار در بانک ملی بودند دکتر اکبری در سال ۱۳۶۰ برای تدریس در دانشگاه آکسفورد در رشته مدیریت بازرگانی به آمریکا سفر کرد و پس آن برای تدریس در رشته ی مدیریت دولتی به انگلستان رفت ‌. در دهه ۷۰ به ایران بازگشتند و در زمینه تخقیق و تالیف حسابداری پرداختند و مقاله هایی در این زمینه ارائه دادند ‌. کتاب بررسی تحلیلی دکتر فضل الله اکبری برای تقدیر در سال ۱۳۸۱ برگزیده شد . دکتر فضل الله اکبری نقش پررنگی در توسعه دانش حسابداری در ایران داشتند ‌. از آثار ایشان میتوان به حسابداری صنعتی تجزیه و تحلیل صورت های مالی ، تهیه بودجه بازرگانی و صنعتی اشاره کرد. مقاله های ایشان به یاد دوست، نوبت من نیست،آموخته های آموخته را نیاموخته اییم . به دکتر فضل الله اکبری لقب پدر علم حسابداری ایران را دادند. این انسان فرهیخته و توانای کشور در سال ۱۳۸۴ دعوت حق را لبیک گفت و در قطعه ۲۲۹ بهشت زهرا به خاک سپرده شد . از ایشان چهار فرزند به یادگار باقیست که دو تن از آنها پسر و دو تن دیگر دختر هستند. برای دیدن مطالب بیشتر در حوزه حسابداری  اینجا کلیک کنید

آثار ایشان

از این استاد برجسته علم حسابداری ایران آثار زیادی از جمله کتب و مقالات به جا مانده است ، که در اینجا به تعدادی از آنها اشاره می کنیم، کتاب حسابداری صنعتی ایشان که هم اکنون نیز در دانشگاه ها تدریس می شود از مشهور ترین آثار ایشان است،از دیگر کتب ایشان میتوان از فرهنگ اصطلاحات حسابداری(انگلیسی و فارسی) ،اصول حسابداری دانشگاه تهران که ۱۳۴۰ به چاپ رسید و به دفعات تجدید چاپ شد.حسابداری بازرگانی دانشکده علوم اداری و مدیریت بازرگانی که در سال ۱۳۵۴ به چاپ رسید، تهیه بودجه بازرگانی و صنعتی که فروردین سال ۱۳۶۵ به تحریر درآمد،حسابداری استهلاک که چاپ اولش در سال ۱۳۷۱ بود و تا سال ۱۳۷۹ هفت بار به چاپ مجدد رسید. از مقالات منتسب به پدر حسابداری ایران میتوان به،سرگذشت یک استاد سرگذشت یک علم که در سال ۱۳۷۲ در مجله حسابدار به چاپ رسید و نرفته ام  فصل نامه حسابرس شماره ۲۳ که در بهار سال ۱۳۸۳ به چاپ رسید نام برد.

سخن پایانی

همواره در این آب و خاک مردان و زنان افتخارآفرینی زندگی کرده و می کنند که بدون اطلاع ما و در گمنامی در اذهان عمومی به فکر رشد و طرقی جامعه ایی هستند که زیست گاه فرزندان و نوادگان ما خواهد بود،ای کاش ملت شریف سرزمینم قبل از فقدان همچین بزرگ مردانی به تجلیل از این اندیشمندان برجسته برآیند. شما عزیزان میتوانید اطلاعات بیشتری را از مشاوران حساب آرایان چرتکه دریافت کنید. حساب آرایان چرتکه زاده افکار مشترک ایوب نظری و جمعی از همکاران در زمستان سال ۹۱ می‌باشد، آنچه در حال حاضر خلاق‌ترین موسسه ارائه خدمات حسابداری در ایران است. استفاده از کارشناسان خبره، خدمات متمایز و مسئولیت‌پذیری سه رکن اصلی در ایجاد حساب آرایان چرتکه بوده است. فقط کافیست با شماره ۰۲۱۳۳۳۳۴۰۰۰ تماس حاصل کنید. برای دیدن شبکه اجتماعی ما اینجا کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *