[vc_row][vc_column][vc_column_text]

حسابداری بازرگانی چیست؟

در این مقاله قصد داریم شما را با حسابداری بازرگانی و وظایف آن آشنا کنیم.

حسابداری بازرگانی یکی از رشته های موجود در زمینه خدمات فنی حرفه ای می باشد. هنرجویان باید در این زمینه با ثبت و بایگانی ، امور مالیاتی ، گمرک ، بورس ، بیمه ، مالیات ، حسابداری صادرات و واردات ، امور اداری ، مکاتبات اداری ، تجزیه و تحلیل داده ها ، بازرگانی در ایران و خارج ، رعایت مقررات تجاری و … آشنا باشند.

رشته های موجود در این شغل :

  1. متصدی اعتبارات
  2. ارائه دهنده های بانکی
  3. کارمند امور مالیاتی
  4. کارمند مالی اداره
  5. حسابدار اموال سازمان ها
  6. مدیر رسیدگی به صدور سندها
  7. حسابدار صنعتی

نکاتی طلایی برای حسابداران شرکت های بازرگانی

 

به شرکت هایی که کالایی را بدون ایجاد تغییر در آن خریده و از کشوری دیگر آن را وارد کرده باشد شرکت بازرگانی گفته می شود.

در این شرکت ها کالایی را بدون ایجاد هیچ تغییری در آن به بازار ارائه می دهند. فرایند تجارت عمده فروشان و خرده فروشان نیز جزء فعالیت های بازرگانی محسوب می شوند.

خرید و فروش محصول در شرکت های بازرگانی معمولاً به صورت نسیه و نقدی امکان پذیرند. هنگام تخفیفات کالا شرکت برای به دست آوردن سود بیشتر ، فروش اعتباری را در اولویت کار خود قرار می دهند. معمولاً این نوع خرید و فروش ها دارای مزیت هایی برای هر دو طرف می باشد.

حسابداری بازرگانی در این شرکت ها به روش خاصی روی آوردند ، که بسیار حائز اهمیت است. برای ارائه مطالب و رسیدهای شرکت ، شما به عنوان حسابدار باید از عملیات و تکنیک های حسابداری بازرگانی زیر استفاده کنید :

  • سیستم ادواری : در این نوع سیستم ها ، عملیات ، موجودی و بهای پرداخت شده کالا ثبت می گردد. با وجود این سیستم دیگر نیازی به دفاتر برای ثبت حساب ها نمی شود. در پایان سال با شمارش میزان کالا ، بهای آن به عنوان موجودی پایان دوره در دفاتر و ترازنامه ها ثبت می شوند.
  • سیستم دائمی : در این نوع سیستم ها شما می توانید پروژه های خرید ، فروش کالا ، موجودی کالا در انبار ، موجودی حساب ها برای بدهکار و بستانکار خود را ثبت نمائید. تمامی این پروژه ها به صورت خودکار به روز رسانی می شوند.

در یک سیستم حسابداری بازرگانی باید نکاتی را رعایت کنید تا پروسه های حسابداری به بهترین شکل انجام شوند.

  • درج قیمت کالاهای خریداری شده
  • درج میزان فروش
  • میزان موجودی کالا
  • درج قیمت کالاهای فروخته شده

در هر مرحله گفته شده حسابدار اگر مراحل فوق را به خوبی عمل کند می تواند پروژه را به بهترین شکل انجام دهد.

حسابداری بازرگانی
حسابداری بازرگانی

خرید کالا در حسابداری بازرگانی

 

در عملیات های انجام شده حسابداری بازرگانی شما باید هنگام خرید به نکاتی توجه کنید. تخفیفاتی که فروشندگان به شرکت شما می دهند چهار شکل دارد :

  1. تخفیفات تجاری : معمولاً هنگام خرید به صورت عمده ای برای شرکت از تخفیفات ویژه ای استفاده می شود. فروشندگان درصدی از تخفیف کالای خریداری شده را به شرکت خریدار می بخشند و این تخفیف بین شما و فروشنده اتفاق می افتد. این نوع تخفیف در قرارداد ثبت نمی شوند.
  2. تخفیف توافقی : این نوع تخفیف به معنای چانه زدن با فروشنده می باشد که پس از صحبت های طولانی به توافق می رسند. این نوع تخفیفات معمولاً در بخش پایانی فاکتور ذکر می گردد.
  3. تخفیف نقدی : گاهی اوقات فروشنده تخفیفی را معین می نماید که اگر مبلغ خرید کالایی زودتر از تاریخ معین شده پرداخت گردد می توانید از تخفیفات آن محصول استفاده نمائید. با این نوع تخفیف ها شما خریدار را تشویق به تهیه آن محصول می کنید. هنگام خرید این گونه محصولات میزان تخفیف مشخص نیست به همین دلیل مبلغ خرید بدون تخفیف ، بدهکار و مبلغ پرداختی بستانکار در دفتر ثبت می گردد.
  4. تخفیف به علت عیب و نقص کالا : گاهی اوقات خریدار به دلیل معیوب بودن کالا از فروشنده تخفیف می خواهد اگر این کالا با تخفیف به خریدار فروخته شود ، مقداری از هزینه اصلی آن کسر می گردد.

فروش کالاها در حسابداری بازرگانی

هنگام فروش محصولات به روش ثبت ادواری ، فروش نسیه حساب هایی که دریافت می شوند ثبت و ذخیره می شوند. بدهکار در صورت فروش نقدی ، حساب صندوق برای بدهکار ایجاد می شود تا حساب فروش بستانکار در آن ثبت گردد.

اگر هنگام فروش به دلیل معیوب بودن کالا مبلغی از آن کسر گردد ، نحوه ثبت آن مانند بگشت کالا می باشد.

اگر موقع فروش نسیه به خریدار قول تخفیف در مبلغ را داده باشید یا کالا را فروخته و هزینه آن را زودتر از روز موعود دریافت کرده باشید ، می بایست پول خریدار را تمام و کمال پرداخت کنید.

سود و زیان شرکت های حسابداری بازرگانی

این موضوع بیانگر عملیات و پروسه های یک شرکت در طی یک دوره مالی است. جهت سنجش و دریافت عملیات های یک شرکت باید درآمدها و هزینه ای آن دوره را با دوره های دیگر در مقابل یکدیگر قرار دهید.

صورت حساب سود و زیان یک شرکت حسابداری بازرگانی به شکل ذیل می باشد :

  • فروش خالص کالا
  • درج مبلغ کالاهای به فروش رسیده
  • سود و زیان ناخالص شرکت
  • سود و زیان خالص شرکت
  • هزینه عملیات های انجام شده در شرکت

در حسابداری بازرگانی برای به دست آوردن فروش خالص کالا ، باید مانده حساب فروش را منهای تخفیفات نقدی در محصولات به فروش رفته شرکت اعمال کنند.

برای محاسبه مبلغ تمام شده کالا ، باید موجودی کالاها را در ابتدا دوره و خرید آن به صورت خالص از هزینه های مربوط به حمل و نقل کالا کم کنید.

برای به دست آوردن سود و زیان ناخالص شرکت باید فروش خالص را از مبلغ تمام شده کالاهای به فروش رسیده کم نمائید.

برای به دست آوردن سود و زیان خالص شرکت باید هزینه مربوط به فروش و هزینه های اداری را از سود و زیان ناخالص کم کنید.

شرکت حساب آرایان چرتکه می تواند به شما مشاوره های مالی و مالیاتی را بدهد همچنین می تواند در زمینه حسابداری بازرگانی شما را نیز همراهی کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های ۰۹۱۲۰۰۴۵۳۸۴ و ۰۲۱۳۳۳۳۴۰۰۰ تماس بگیرید.

همچنین می توانید از طریق پست الکترونیک info@chortkeh20.com با ما در ارتباط باشید. از خدمات شرکت حساب آرایان چرتکه می توان به خدمات حسابرسی ، حسابداری ، مالیاتی ، مشاوره مالی و مالیاتی ، ارزیابی ریسک و … اشاره کرد.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

این اعلان را به اشتراک گذارید :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0
مشتریان ما
0 +
پروژه های در دست اجرا
0
پروژه های پایان یافته
0 +
تماس مشاوره ای