نسبت های مالی چیست و چه تعریف و مفهومی دارد؟

What are financial ratios and what is their definition and meaning-chortkeh20-com
What are financial ratios and what is their definition and meaning1-chortkeh20-com

نسبت های مالی اعدادی هستند که هدف آن ها دستیابی به اطلاعات معنادار از صورت های مالی در یک شرکت استخراج می شود.از این اعداد استخراج شده می توان در صورت سود و زیان و صورت جریان نقدینگی مثل ترازنامه،صورت سود و زیان و صورت جریان نقدینگی ، در مورد هایی مانند آنالیز های مقداریو ارزیابی نقدینگی،رشد ، سود،سودآوری،نرخ بازگشت و غیره… استفاده کرد‌.

یکی از رایج ترین و متداول ترین راه های تحلیل مالی،محاسبه و بررسی نسبت های مالی است.
این نسبت ها که تعریف شده اند هر کدام به هر یک از جنبه های وضعیت مالی شرکت می پردازند.

نسبت های مالی به دسته بندی اصلی نیز تقسیم می شود

نسبت های نقدینگی
نسبت های اهرمی و پوششی
نسبت های فعالیت
نسبت های سودآوری
نسبت های ارزش بازار

پیگیری عملکرد شرکت

در هر دوره ی شرکت ها ، تعیین نسبت های مالی با هدف کشف سرنخ هایی است که باعث پیشرفت موسسه می شوند.مثال افزایش دادن نرخ بدهی نسبت به دارایی می تواند بیانگر این باشد که شرکت تحت فشار بدهی است و آن موسسه به خطر ورشکستگی مواجه می شود. نسبت های مالی

دلیل مقایسه نسبت های مالی با رقبای آن ها به این دلیل صورت می گیرد که مشخص شود کدام بخش شرکت عملکرد خوب یا بدتری نبست به میانگین صنعت مربوط به خود دارد . مقایسه کردن دارایی بین شرکت ها به یک تحلیلگر یا شخص سرمایه گذار کمک می کند تا مشخص کند کدام موسسه و شرکت ها در جهت رشد سود آوری، استفاده بهینه تری از داراییشان داشته باشند.

تیم کار کشته آرایان چرتکه آماده خدمات دهی به شما دوستان عزیز است. برای ارتباط با ما کافی است با شماره اعلام شده در انتهای مقاله تماس بگیرید. همچنین برای این که با ما بیشتر در ارتباط باشید میتوانید ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

 

استفاده کنندگان نسبت های مالی به دو گروه تقسیم می شوند

استفاده کنندگان داخلی، شامل مدیر تیم، مالکان و کارمندان می شود.

استفاده کنندگان خارجی، شامل سرمایه گذاران خرده فروشی، تحلیل گران مالی، مقامات نظارتی، رقبا، مقامات مالیاتی، ناظران صنعت و اعتبار دهنگان می شوند.

تعریف نسبت های نقدینگی :

نقدینگی یعنی، توانایی مالی شرکت در بازپرداخت دیون کوتاه مدت خود .

متداول ترین نسبت های نقدینگی:

نسبت جاری: توانایی پرداخت بدهی های کوتاه مدت با دارایی های جاری شرکت .

نسبت آنی: پرداخت بدهی های کوتاه مدت شرکت از محل دارایی و نقدینگی ها.

نسبت وجه نقد: پرداخت بدهی های کوتاه مدت خود از دارایی ها و نقدینگی های شرکت.

بررسی نسبت های اهرمی ، ساختار سرمایه:

مقدار منابع دریافت شده از بدهی ها را نسبت های اهرمی اندازه گیری می کند. در حقیقت برای ارزیابی سطح بدهی های کوتاه و بلند مدت از نسبت های اهرمی شرکت استفاده می شود.

برای دیدن مطالب مشابه لطفا اینجا کلیک نمایید.

نسبت های اهرمی شامل چه می شود ؟

نسبت بدهی: پرداخت بدهی های کوتاه و بلند مدت شرکت با کل دارایی‌.

نسبت تسهیلات به سرمایه: این که شرکت به چه میزان از بانک استقراض کرده است و میزان حقوق صاحبان سهم به دلایل تامین مالی خود.

نسبت پوشش بهره: بیانگر توان شرکت در پرداخت هزینه های مالی ،مثال بهره وام های دریافتنی.

کالا، بازه زمانی را مشخص میکند که در آن تعداد دفعات گردش کالا اتفاق می افتد. گردش موجودی کالا این را نشان می دهد که که موجودی کالا و مواد اولیه ی شرکت در یک زمان مشخص برای مثال در طول یک سال مالی، به چه میزانی به فروش رسیده است و همچنین جایگزین شده است.

دوره ی وصول مطالبات نشان دهنده ی چیست؟

دوره ی وصول مطالبات نشان دهنده ی فاصله زمانی تحویل کالای خریداری شده توسط مشتری تا تحویل وجه نقد از مشتری است. یا به بیان دیگر ،مدت زمانی است که شرکت مطالبات خود را از مشتریان دریافت کنند .

دوره گردش عملیات:

دوره ایی است که در مدت آن ، یک شرکت مرحله ی خرید مواد اولیه تا تولید کالا و ارسال آن به دست مشتری و سپس دریافت وجه نقد را سپری می کند. نسبت های مالی

گردش دارایی:

این گردش ، نسبت میان تاثیر گذاری گردش دارایی ها در کسب درامد شرکت نشان‌ می دهد و همچنین نشان دهنده ای اسن است که چگونه دارایی های شرکت برای به دست آوردن درامد به کار گرفته می شود .

گردش دارایی های ثابت:

این نسبت نشان دهنده ی میزان تاثیر گذاری دارایی ها و درامد‌ ثابت شرکت بر به دست آوردن درامد است .

دوره ی پرداخت بدهی ها:

بیانگر مدتی است که زمان می برد تا شرکت بدهی خود را با‌ تامین کنندگان بدهی بابت خرید مواد اولیه که به صورت نسیه بوده است را تسویه کند ‌.

نسبت گردش سرمایه جاری:

تفاوت دارایی جاری از بدهی جاری شرکت ، سرمایه در گردش است ‌. که این سرمایه بخشی از سرمایه ی خالص جاری است که مستقیم یا غیر مستقیم تسهیلاتی را در چرخه تولید ایجاد می کند . نسبت های مالی

نسبت موجودی کالا به سرمایه در گردش:

یکی از اجزای تشکیل دهنده ی دارایی و سرمایه جاری ،موجودی کالا است، که نسبت موجودی کالا به سرمایه در گردش بیانگر این است که چقدر از سرمایه در گردش شرکت را موجودی کالا تشکیل می دهد. نسبت های مالی

برای این که بتوانید از خدمات آرایان چرتکه که شامل تیمی قدرت مند و پرورش یافته افکار  و  نتیجه پشت کار مشترک ایوب نظری و جمعی از همراهان است استفاده کنید (آرایان چرتکه در حال حاضر از خلاق‌ترین و کاملترین موسسات ارائه خدمات در ایران است)، کافی است که با شماره زیر تماس بگیرید.

۰۲۱۳۳۳۳۴۰۰۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *