صورت معاملات فصلی چیست ؟ جرایم آن چه می‌باشد؟

صورت معاملات فصلی از مواردی است که سازمان امور مالیاتی برای افرادی که موظف به پرداخت مالیات هستند، به صورت کامل و شفاف در ماده ۱۶۹ مالیات های مستقیم توضیح داده است.

سه نکته بسیاری اساسی در این ماده برای صورت معاملات فصلی اشاره شده است که باید مورد توجه مالیاد دهندگان قرار گیرد، که در ادامه به آن می‌پردازیم.

سه نکته اساسی صورت معاملات فصلی 

  • مورد اول این است که باید تمام شرکت ها و سازمان ها چه خصوصی و چه دولتی که خرید و فروش انجام میدهند، می‌بایست که صورت آن را به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند و برای این کار تنها از زمان انجام معامله تا یک ماه بعد از آن فرصت دارند. این کار میتواند هم به شکل کاغذی و هم به شکل سی دی انجام داده شود. در صورت عدم ارسال به موقغ، میتواند باعث شکل گیری جرابمی باشد.
  • در صورتی که معاملات شما از نوع معاملات کوچک می‌باشد، یعنی مبلغ آن ها تا میزان ۱۰ درصد حد نصاب است، نیازی نیست که ماه به ماه لیست این معاملات را ارسال نمایید و میتواند به صورت کلی، هر سه ماه آن را ارسال کنید. به معنی دیگر بعد از هر ۳ ماه تمام خرید و فروش های کوچک را ارسال نمایید.
  • مودیان باید و الزاما برای دریافت کارت اقتصادی اقدام نمایند چرا که ارسال مدارک به سازمان امور مالیاتی، نیازمند ارسال کد اقتصادی است که این کد در کارت اقتصادی ذکر شده است. تذکر: هیچ گونه مدرکی بدون کارت اقتصادی در سازمان امور مالیاتی قبول نمی‌گردد.

جرایم عدم ارسال صورت معاملات فصلی

در صورتی که در ارسال صورت های مالی موفق نباشید باید بدانید که در ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم، برای این موضوع جرایمی در نظر گرفته شده است. در صورتی که شما صورت معاملات فصلی را ارائه ندهید و یا اینکه کد اقتصادی خود را ارسال نکرده باشید یا از کد اقتصادی شخص دیگری استفاده کرده باشید؛ جریمه ای معادل با ۱۰ درصد مبلغ معاله شده، شامل حال شما خواهد شد.

در صورتی که در ارسال مدارک تاخیر داشته باشید، یک درصد معامله ای که مدرک آن را دیر ارسال کرده اید را جریمه می‌شوید.

دو نکته در خصوص جرایم صورت معاملات فصلی

  1. در صورتی که مبلغ معامله از میزان ۸۸۰۰۰۰۰ ریال کمتر باشد، در این صورت نیازی ندارید که کد اقتصادی را ارسال نمایید و همچنین نیزای نیست که معاملات کوچک را تا یک ماه بعد ارسال کنید و این کار را میتوانید به شکل تجمیعی ، بعد از سه ماه انجام دهید.
  2. در صورتی که مبلغ معامله از میزان ۸۸۰۰۰۰۰ ریال بیشتر باشد، در چنین شرایطی میبایست معامله کننده کد اقتصادی خود و خریدار را با صورت معاملات ارسال نموده. باید بدانید در صورتی که مدارک یا کد اقتصادی خریدار و خود را ارسال ننمایید، باید منتذر جریمه یازده درصدی باشید.

در صورتی که خریدار یا فروشنده از اعلام کد اقتصادی ممانعت کند :

شاید در یکسری معاملات این اتفاق بیوفتد که یکی از دو طرف از اعلام کد اقتصادی ممانعت به عمل بیاورد؛ در چنین شرایطی طرف دیگر معامله موظف است که کد اقتصادی خود به همراه مشخصات طرف مقابل را به سازمان امور مالیاتی حتما ارسال نماید.

در این صورت تنها کسی جریمه خواهد شد که کد اقتصادی را اعلام نکرده است و طرف دیگر جریمه نخواهد شد.

برای نمایش مطالب مرتبط، اینجا را کلیک کنید.

What-is-a-quarterly-trading-chortkeh20-com

نحوه ارسال

برای این که بتوانید مدارک سازمان ها و شرکت های تجاری و کل اشخاص حقیقی ارسال نمایید باید از پورتابل سازمان امور مالیاتی اقدام کنید. پس از ورود به پرتابل شما باید که مراحل ذکر شده را طی نموده و پس از ارسال مدارک تعیین شده، اطلاعات مورد نیاز را نیز وارد پرتابل کنید.

نکته حائز اهمیتی که باید بدانید این است که تمامی افرادی که طبق قانون باید این مدارک را ارسال کنند، می‌توانند از موسسات مالی و حسابداری و شرکت های زیر ربط که دارای مجوز برای چنین فعالیت هایی هستند کمک بگیرند و از ۰ تا ۱۰۰ این کار را به چنین مجموعه هایی بسپارند تا کارشان تمام و کمال انجام گردد و از خطر جریمه شدن و یا ارسال دیر موارد گفته شده در امان بمانند.

تاریخ ارسال صورت معاملات فصلی

برای ارسال فهرست معاملا فصل زمستان سال ۱۳۹۸ تا ۱۵ تیر ماه سال ۱۳۹۹ مهلت تعیین شده است. و برای ارسال اطلاعات فصل بهار ۱۳۹۹ تنها تا ۱۵ مهر ماه ۱۳۹۹ فرصت وجود داشته است.

در صورتی که تا تاریخ های اعلام شده کد اقتصادی آماده نشود :

در صورت که مودی درخواست کد اقتصادی کرده باشد اما تا مهلت تعیین شده کد فرد آماده نگردد، رافع مسئولیت او نبود و او موظف است مدارک را با نام و نام خانوادگی و کد ملی در مهلتی که تعیین شده است ارسال نماید.

همچنین باید بدانید که صورت معاملات فصلی و صورت مالی پایان سال را به صورت یکجا نمیتوانید ارسال نمایید و باید هر یک را به شکل جداگانه ای ارسال نمایید و به سازمان امور مالیاتی تحویل دهید.

در قانون برای ارسال صورت معاملات فصلی از اشخاص زیر نام برده شده:

در ماده ۱۶۹ به وضوح به دو گره مشاغل بند الف و ب و قانون مالیات آن ها اشاره شده است. مشاغل بند الف از افرادی اند که موظف اند طبق قانون تمام معاملات خود را در دفتر کل و دفتر روزنامه ثبت کنند. همچنین مشاغل بند ب افرادی اند که باید معاملات خود را در دفتر هزینه و درآمد ثبت کنند و همچنین به صورت کامل گزارشات آن را داشته باشند تا در مواقع لزوم آن را ارائه نمایند.

شما میتوانید اطلاعات بیشتری را از مشاوران حساب آرایان چرتکه دریافت کنید. حساب آرایان چرتکه زاده افکار مشترک ایوب نظری و جمعی از همکاران در زمستان سال ۹۱ می‌باشد، آنچه در حال حاضر خلاق‌ترین موسسه ارائه خدمات حسابداری در ایران است. استفاده از کارشناسان خبره، خدمات متمایز و مسئولیت‌پذیری سه رکن اصلی در تولد حساب آرایان چرتکه بوده است.

تنها کافیست با شماره ۰۲۱۳۳۳۳۴۰۰۰ تماس حاصل کنید. برای ورود به صفحه اجتماعی ما اینجا کلیک کنید.

این اعلان را به اشتراک گذارید :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0
مشتریان ما
0 +
پروژه های در دست اجرا
0
پروژه های پایان یافته
0 +
تماس مشاوره ای