آشنایی بیشتر با حسابرسی مبتنی بر ریسک

آشنایی بیشتر با حسابرسی مبتنی بر ریسک-chortkeh20-com

ما در این مقاله بر آن شدیم تا شما عزیزان را با نوعی دیگر از حسابرسی که حسابرسی مبتنی بر ریسک نام دارد کمی از بیش از پیش آشنا سازیم ، امید است که در پیش برد اهداف شما مقبول واقع شود.

کمی بیشتر از حسابرسی مبتنی بر ریسک بدانیم

تلاش حسابرسان تا سه دهه گذشته این بوده است که با برگزاری آزمون محتوای گسترده که از آن سندرسی و دیگر روش های حسابداری یاد شده است، خطر حسابرسی را کاهش دهند. اما جالب است بدانید که پیشرفت شرکت ها و همچنین افزایش روزافزون حجم عملیات آن ها، باعث شده است تا برای حسابرسان مشکل ایجاد شود.

از سمته دیگر با توجه داشت که با گسترش و پیشرفت علوم و فناوری اطلاعات و ابزارهایی مثل رایانه، همچنین سود بردن از علوم ریاضی و آمار باعث شده تا حسابداران در وضعیتی قرار بگیرند که توانایی استفاده از شیوه های علمی را به دست بیاوردند. با توجه به استفاده از شیوه های خطر حسابرسی و محاسبات ریاضی، میتوانند یکسری خطاها مانند خطر حسابرسی و همچنین پایه تشکیل دهنده آن یعنی خطر کنترل، عدم کشف و خطر ذاتی با مشخص کردن خطر عدم کشف حسابرسان این توانایی را دارند که نوع و ماهیت، زمان اجرا و حدود آزمون های محتوای لازم را برای ایمن کردن پوشش لازم در رو به روی خطر حسابرسی به دست بیاورند.

هدف از به کار گیری حسابرسی مبتنی بر ریسک

هدف از به کار گیری حسابرسی بر پایه ی ریسک،افزایش کارایی و اثر بخشی حسابرسی به شمار می رود،چون با معین کردن نوع و ماهیت، زمان اجراو حدود آزمون های محتوا به شکلی است که عاقلانه و همراه با قابلیت پاسخ گویی کامل و انجام رسیدگی ها به میزان مناسبی صورت گرفته است و در نتیجه زمان استفاده شده به میزان منطقی تغییر می یابد.در توضیح کلی حسابرسی در صورت تکیه کردن بر سیستم کنترل داخلی،آزمون های مفهوم محدود و در صورت عدم اتکا بر سیستم کنترل داخلی،آزمون هایی با معنی و مفهوم گسترده تر پیش بینی و صورت می گیرد.در حسابرسی بر پایه ی ریسک ،حسابرسی پس از دستیابی شناخت اولیه از سیستم های حسابداری و کنترل داخلی،خطر های ذاتی و کنترل را برآورد می کند‌.

تعریف حسابرسی مبتنی بر ریسک

از مواردی که میتوان به عنوان فرآیند شناسی و گزارش ریسک تغییر که با اهمیت در صورت های مالی هستند میتوان به حسابرسی بر پایه ریسک اشاره کرد.
به همین دلیل اولا حسابرسی نیاز به شناسایی زه هایی است که دارای خطر بالایی از تغییر با اهمیت اند ، خطر های گفته شده محدوده هایی هستند که لازمه ی کاربرد روش های بیشتری خواهند بود‌.دوما حسابرسی باید معین کند که چه مقدار و چگونه روش های خود را برای حوزه های کم خطر کاهش می دهد . همچنین در راستای شناسایی ریسک تغییر و تحریفات با اهمیت و مهم باید موارد زیر را تجزیه و تحلیل نمود.

برای دیدن مطالب بیشتر اینجا کلیک کنید

۱.خطر واحد تجاری یعنی خطری که یک‌ رویداد به تحقیق هدف های شرکت تاثیرات منفی می گذارد
۲.چگونگی برخورد مدیریت با خطر و ریسک های گفته شده .
۳.معین کردن محدوده خطر هایی که مدیریت به آن ها‌ توجهی نکرده است .

اهمیت و خطر حسابرسی

آنچه که در مفهوم اهمیت بسیار حائز اهمیت است این است که این است که انجمن های حرفه ای در سطح جهان اکثرا رهنمود یا استاندارد هایی را انتشاره داده اند که میتوان به ارتباط اهمیت و خطر حسابرسی اشاره کرد. به این دلیل این بخش به موضوع اهمیت و ریسک حسابرسی تعلق یافته که اهمیت زیادی نسیت به درک درست و صحبح این ارتباط در حسابرسی وجود دارد.

اهمیت در ارتباطات با کاربرد اطلاعات توسط مصرف کننده صورت های مالی مفهوم پیدا می کند ‌. بر این طبق اطلاعاتی مفید و مهم شناخته می شود که حذف یا ارائه آن به شکل نادرست بتواند بر تصمیمات اقتصادی مصرف کنندگان از صورت های مالی اثر بگذارد .به همین دلیل این تعریف ،در حسابرسی نیز قضاوت حسابرس بر اهمیت یک موضوع در مورد نیاز های یک فرد منطقی که بر صورت های مالی متکی است،بستگی دارد ، این قضاوت شامل بررسی مبلغ ها یا ماهیت و ضعیت حذف یا ارائه غلط اطلاعات است .سفارش حسابرسی صادر شده از طرف مجلس حرفه ایی بین‌المللی در ارتباط با اهمیت ، در مورد اتفاق های زیر هم‌نظرند.

۱.عملیات حسابرسی ، برنامه ریزی و اجرای عملیات به شکلی انجام شود که انتظار عاقلانه ایی به سوی کشف تحریف های با اهمیت و مهم وجود داشته باشد.
۲.حسابرس باید در بررسی موارد کیفی و ماهیت یک موضوع دقت لازم را داشته باشد ، چون اشتباهات کوچک از لحاظ مقدار ، بر اطلاعات مالی اثر میگذارد .
حسابرس باید در مواردی به مفهوم اهمیت توجه کند مانند
۱.در معین کردن ماهیت ،زمان و میزان آزمون های حسابرسی
۲.بررسی تاثیرات تغییر و تحریف بر اندازه گیری و طبقه بندی حساب ها همراه با معیین کردن ارائه و افشای اطلاعات مالی.
استفاده از اهمیت توسط حسابرس

هر حسابرس با توجه به دلالیل خاص خود از این مفهوم استفاده می کنند .

این جدول راه های استفاده از اهمیت وسیله حسابرس را نشان می دهد.

_در هدف گیری تلاش حسابرسی به حالت های مهم
_در تصمیم‌گیری هماهنگی به ماهیت و معیار کار حسابرسی
_در طراحی نمونه های آماری
_در تصمیم‌گیری نسبت به معیار متکی بر حسابرسان داخلی
_در بررسی نیاز به بهره بری از خدمات سایر متخصصان در جریان عملیات حسابرسی
_در بررسی اشتباهات و غلط کشف شده عملیات حسابرسی
_صدور گزارش های غیر قابل قبول

رابطه اهمیت و خطر حسابرسی

رابطه ی معکوسی بین خطر حسابرسی و اهمیت رابطه قرار دارد ‌اگر پیشگاه اهمیت افزایش پیدا کند خطر حسابرسی کاهش پیدا می کند و بلعکس. برای فهمیدن و متوجه شدن مطلب ، خطر پذیرش نادرست را یعنی خطر ارائه گزارش قابل قبول در مواردی که حساب ها تصویری درست و عاقلانه نشان نمی دهد. در نظر می گیریم . اگر میزان اهمیت را بالا ببریم احتمال کمی وجود دارد که بیان نظرات حسابرس نامناسب باشد.
تفاوت های حسابرسی بنا شده بر ریسک با حسابرسی سنتی
۱.مدل ریسک هایی که مورد بررسی قرار می گیرد
۲.بررسی ریسک های بیان شده
در بیان کلی رویکرد های حسابرسی سنتی فقط بر خطر های حسابرسی تمرکز دارد.
برنامه ریزی یک حسابرسی ، نگرانی حسابرس این است که کنترل های داخلی کافی وجود داشته باشد و در حین عمل به شکل درستی انجام شود.

دوستان مشتاق میتوانند اطلاعات بیشتری را از مشاوران  و کارشناسان حساب آرایان چرتکه دریافت کنید.. استفاده از کارشناسان کارآزموده ، خدمات متمایز از دیگر سایت ها  و مسئولیت‌پذیری ارکان اصلی در تولد حساب آرایان چرتکه بوده است.

تنها کافیست با شماره ۰۲۱۳۳۳۳۴۰۰۰ تماس حاصل کنید. برای دیدن شبکه اجتماعی ما اینجا کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *