ما در این مقاله سعی داریم کمی تخصصی تر به مدیریت اقتصادی امام علی (ع) در دوران حکومت ایشان بپردازیم، امید است این مقاله در بالا بردن سطح اطلاعات عمومی شما  در مورد مدیریت اقتصادی نقش بسزایی ایفا نماید.

مکتب های تخصصی:

مکتب های تخصصی علوم اسلامی منطق، فلسفه و کلام اسلامی کلام امام شناسی امامان معصوم

مکتب های تخصصی علوم اسلامی فقه و بنیاد فقه اندیشه و فقه سیاسی فقه سیاسی حکومت اسلامی وظایف و اختیارات داخلی

سال ۳۵ هجری می آید ، جامعه دل زدگی و وازدگی از ظلم و ستم، اختلاف طبقاتی، تبعیض های ناروا، زدوبندهای سیاسی و اقتصادی و اسیر و گرفتار هواها و هوس های دنیایی به دنبال خیر اندیش و نیکوکاری می‏گردد تا خود را از چنین عاقبت و زندگی نحس و شومی که دچار آن شده است ، خود را نجات دهد.

پیامبر تلاش می کرد که جامعه اسلامی را از انحرافات ایجاد شدهد در تمامی بعدهای آن تصفیه و تطهیر نموده و اصلاحات حقیقی را طبق تأمین عدالت، امنیت و دسترسی همه را به بهره برداری و استفاده از حقوق اجتماعی که خداوند حق واقعی آنها قرار داده و کوچک ترین آن برخورداری و بهره برداری از زندگی شرافتمندانه انسانی است را برایشان آماده سازد .

این شخص نیکو کار کسی جز فرزند ابی طالب علی علیه‏السلام نمی‏توانست باشد؛ کسی که به آشکار کردن قرآن کریم درباره بر طرف کردم عیب و ایراد اجتماعی و دفاع و حمایت از محرومین و مظلومین ، که انگیزه ی آنان فقط رضایت خداوند منان بوده است . کسی که با تمام وجودش و احساسش یقین داشت محبوبترین و بهترین بنده پیش خدا کسی است که از پیامبرش حمایت کند و راه حضرت پیش بگیرد .

به نظر حضرت، انسانی می‏تواند توانایی و تاب اصلاح‏ طلبی را پیش بگیرد و مسئولیت رهنمونی جامعه را به دوش بگیرد که خود باور به حساب و کتاب و پاداش اعمال در قیامت داشته باشد .

علی علیه‏ السلام که خود تربیت شده ی دامان نبی مکرم اسلام صلی‏ الله‏ علیه‏ و‏آله است و پارسایی و طهارت او را خدای سبحان نیز تأیید کرده است؛ در حالی که دارای سرمایه و پشتوانه ی محکمی است ،با آشکار شدن به اینکه هرگز فریب ظاهر دنیا را نخواهد خورد، به دنیا می‏گوید: «یا دنیا یا دنیا، الیک عنی، ابی تعرضت… هیهات! غُری غیری .. .» مدیریت اقتصادی

با چنین دانش و درکی است که حضرت پرچم سازش و صلح را بر افراشته میکند و با اعلان موضوع به حق خود کار اصلاحات را با برخورد با ثروتهای ایجاد شده و بازپس‏گیری اموال از دست رفته آغاز می‏کند.

اهمیت موضوع

علی علیه السلام وقتی می‏شنود که سپاهیان معاویه با تعرض به شهر انبار زنانی را که در نظام اسلامی از شأن و منزلت مهمی برخوردارند مورد تهاجم قرار می‏دهند مسلمانان ناراحت نمی شوند می‏گوید: «فلو ان امرء مسلما مات م بعد هذا اسفاماکان به ملوما بل کان به عندی جدیرا.»
اگر مرد مسلمانی از شنیدن چنین خبری بمیرد جای تأسف ندارد، بلکه از نظر من کار شایسته‏ای انجام داده است.

حال اگر در جامعه اسلامی به دلیل اختلافات طبقاتی و شدت نا مساوات اجتماعی و اقتصادی، شخصیت حقیقی و واقعی انسان مورد تهاجم قرار بگیرد به شکلی که هر روز اهریمن ناپسند ظلم در قالب شکل ها و مدل های تبعیضها و زدوبندهای همگانی و انواع و اقسام مفاسد اجتماعی و فقر و حرمان عمومی خود را نمایان سازد، وقت آن نیست که گفته شود فلوان امر مسلما مات… جای آن دارد که انسان مسلمان و درد آگاه از غم بمیرد، در حالی که حمله دشمن و تجاوز به ناموس های جامعه امری کوتاه مدت و گذراست اما متاسفانه گاهی ظلم و تبهکاری و شرارت در جامعه به صورت فرهنگ ثبت میگردد.  مدیریت اقتصادی مدیریت اقتصادی

به همین دلیل ضرورت سازش و صلح اجتماعی و اقتصادی در بصیرت و درک علوی از اهمیت ویژه‏ ای بهره مند است بلکه با هیچ خیر خواهی و خیر اندیشی قابل مقایسه نیست.

در نظام علوی نمی‏ شود پذیرفت که شکاف طبقاتی و بهره مندی از امکانات مادی و رفاهی را آنچنان در ناز و نعمت فرو بَرَد، که به عنوان مثال برای به دنیا آمدن فرزندشان عالی ترین و پیشرفته ترین بیمارستانها در اختیار آنها باشد و افرادی هم به علت نداشتن توانایی در پرداخت هزینه، در مقابل بیمارستان در خیابان وضع حمل نمایند.

علی نمی‏تواند ببیند که بعضی مانند طلحه و زبیر و مروان و… به علت توان مندی به قدرت، سرمایه‏ های نقدی آنها به اندازه ایی زیاد است که با جابجایی آن از قسمتی به بخش یا قسمت دیگر حتی می‏تواند نظام اقتصادی کشور را دچار دگرگونی اساسی سازد و مشکلات زیادی را بوجود آورد و او تماشاگر موقعیتی باشد، لذا در درک و فهم علوی اصلاح ساختار اجتماعی و اقتصادی کشور چیزی نیست که بتوان با کوتاهی و غفلت و امروز و فردا کردن آن را به تأخیر انداخت و یا آن را به راحتی فراموش کرد ،

برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید

علی علیه‏السلام باور دارد که که نظامی را که او مسئولیت آن را به دوش گرفته و اختیاراتش به دست اوست نظامی است که باید بر اساس و پایه حق و حقیقت و معیارهای الهی پایدار و راسخ گردد نه براساس اشتیاق و میل خواسته‏ های نفسانی که ریشه در نظام جاهلیت و کفر و شرک دارد. مدیریت اقتصادی

ضرورت بحث

ظهور و بروز سازش اجتماعی در غرب بعد از رنسانس این امید را به برخی ها داد که شاید بتوان به مردم این مژده را داد که به دور از ظلم، تعدی، تعرض و تبعیض در بهره مندی از حقوق اجتماعی و… زندگی آرام و بی هول و هراسی را بنا سازد اما مدتی زمانی طول نکشید که اندیشمندان اعتراض خود را بیان کردنند ،
«اگر قرار است انسانها از نابود کردن یکدیگر و تبدیل زندگی اجتماعی به جنگل یا محیط وحش بازداشته شوند، موانع بزرگتری باید به وجود آید تا آنها را سر جایشان بنشاند»

کارل یاسپرس با شرح این که قربانی شدن عدالت در نظام لیبرالیستی بر پا شده از پایه اصلاحات در غرب می‏گوید:

«عدالت خواهی در برابر بی عدالتی ها و بدبختی های ناشی از اقتصاد آزاد دوره لیبرالیستی، پیشرفت و بالاروی کرده است .
وی در تشریح پیامد چنین نظامی می‏گوید:
«چنین پیدا است که راهی که جهان در پیش گرفته است به چنین بلایی خواهد انجامید که نتیجه‏اش چیزی جز هرج و مرج و بدبختی و بی‏چارگی نخواهد بود. چاره تنها در برقراری نظامی است استوار بر حق و قانون که چنان نیرومند باشد که بتواند صلح جهانی را پایدار نگه دارد و زور گویی و بی قانونی را جنایت شمارد و سربکوبد وهیچ زوری نتواند در برابرش ایستادگی کند.»

نامساوات اقتصادی، اختلافات طبقاتی و تضاد ها و تناقض های سیاسی و افزایش جرم و فساد و فساد و فساق در جوامع غربی مسئله ایی نبود که بتوان به راحتی از کنار آن گذشت و آن را به دست فراموشی سپرد، هر چند که با رونق یافتن و افزایش پدیده‏ های جدیدی برای سرگرمی و به فراموشی سپردن بسیاری از مشکلات اجتماعی، کافی شاپ ها و مراکز تفریحی و سالن های نمایشی وانواع و اقسام نشریات و مشروبات به وجود آمد و رفتن به سوی مواد مخدر مثل الکل که به راحتی دردسترس همگان قرار می‏گرفت از جمله عواملی بود برای دوری از مشکلات اجتماعی که یکی از ناظران در سال ۱۹۰۰ در مورد وضعیت کارگران نوشت:

«پناه بردن به الکل برای کارگران دلیل بدبختی نیست بلکه علت آن است، این موردی استثنایی است که انسانی با داشتن غذایی خوب و کافی به یک شخص معتاد تبدیل شود، اما هنگامی که کارگر دستمزد لازم برای تهیه غذا نداشته باشد، او را وادار می کند به الکل روی آورد.»

آشکار و علنی شدن رسوایی‏ های مالی در سطح دولت مردان، شایبه حقوق بشر، خرید و فروش کودکان و زیاد شدن فقر و فساد همگی مبنای از آن داشته و دارد که تیر بر طرف کردن در غرب به جای گشایش شکاف امید و روزنه تیرگی شب برسینه سپیده دم نشسته و طلوع فجر راستین و صادق را به تأخیر انداخته است. دولت انگلستان در راستای مبارزه با فساد در عرصه سیاستمداران و دولتمردان، کانون ویژه‏ای تشکیل داده است. در مجمع جهانی اقتصاد در دانوس سوئیس، مساله زیاد شدن فساد به بحث و بررسی گذاشته می‏شود و تشکیل گروه های ضد فساد توسط مقامات قضایی و اقتصادی چهارقاره مورد تصویب قرار میگیرد، تا بتوان توسط این کمیته راه حل هایی راودر راستای مقابله با فساد رد سطح جهان یافت.مدیریت اقتصادی امام علی(علیه سلام)واقعیت وشکل پذیری بخش عدالت اجنماعی

«ایالات متحده در گیر و دار یک انقلاب دفتری و اداری، که بیشترین سرمایه‏ گذاری‏ های سال‏ های اخیر بخش خصوصی در زمینه خودکار سازی را باعث شده است. این سوال پیش می آید که چرا دانش فنی وارد سازمان می‏شود، اما آنچه از آن خارج می‏گردد بهره جویی منفی است»

آرایان چرتکه پرورش یافته افکار مشترک ایوب نظری و جمعی از همراهان در زمستان سال نود و یک می‌باشد، آنچه در حال حاضر خلاق‌ترین سایت ارائه خدمات حسابداری در ایران است. استفاده از کارشناسان درجه یک خدمات متمایز و مسئولیت‌پذیری سه اصل مهم در تولد حساب آرایان چرتکه بوده است.

تنها کافیست با شماره ۰۲۱۳۳۳۳۴۰۰۰ تماس حاصل کنید. برای دیدن شبکه اجتماعی ما اینجا کلیک کنید